myTaste.se
Lunch eller middag Grön sallad, Grönt, Omelett, Ostomelett, Sallad

Ostomelett med grön sallad

God kväll vackra människor! Hoppas ni har haft en bra dag. Själv har jag både jobbat järnet och pluggat järnet idag, så nu är jag ganska slut i huvudet. Det här med teorier inom historieforskning är ju inte ett ämne som får mig att slå frivolter direkt, men det måste ju tragglas igenom. Phu. 
 
Idag vill jag tipsa om en smaskig ost-omelett och en grön sallad till. Nej, det är ingen avstavningsmiss, utan det ska vara så. En grön sallad = sallad på enbart gröna saker. Jääääättegott! Jag hade i lite vindruvor i salladen, och den ljuvliga sötman från druvorna tillsammans med den lätt beska mâchesalladen, purjon och sellerin... Himmelskt! Gjorde den här salladen flera gånger i helgen eftersom den var så otroligt god.

Omelett:
1 stort ägg
1 msk vatten
Herbamare
svartpeppar
 
4 skivor 17%-ig Prästost
ekologisk allkrydda (väldigt smakrik med betydligt mer sting än vanlig, mesig allkrydda)
 
Knäck ägget i en kopp och blanda i vatten och kryddor. Vispa ihop. Smält lite smör i en stekpanna och häll i äggsmeten. Stek på svag värme på spisen. Dra in kanterna på omeletten och vicka pannan så smeten i mitten rinner mot kanterna. Då gräddas den snabbare och minskar risken att bli bränd. Lägg på osten efter en stund och låt den smälta. Krydda med allkrydda och vik ihop. Servera varm med lite extra svartpeppar och svart salt.
 
Grön sallad:
1 näve mâchesallad
1 bit gurka
1 bit selleristjälk
1 bit purjolök
5 vindruvor (urkärnade och skurna i klyftor)
Pumpakärnor
 
Skär allt i lagom bitar och lägg upp på tallriken. Strössla med pumpakärnorna och dekorera gärna med svart salt och kanske några droppar citronsaft och olivolja av god kvalitet.