myTaste.se
Glutenfritt, Lunch eller middag Taco, Tacopizza

Tacopizza

Här sitter jag och är så trött så jag knappt vet vad jag heter. Dags att lägga sig med andra ord. Var ute och promenerade idag med sonen, och trots att han bara är nio år så har han ett ganska bra tempo i sina steg så jag fick öka på för att hinna med honom, haha. Tokfrans. Skönt att vara ute och röra på sig i alla fall när solen lyste och det var sådär vårhärligt ute med nästan 5 plusgrader och fåglar som kvittrade i träden. Både sonen och jag njöt för fullt.
 
Till lunch idag gjorde jag en minipizza av tacoresterna från igår. Ett glutenfritt tortillabröd (recept HÄR) smetades in med 1,5 tsk chilisås. Sedan tacofärs, majs, lök och ost som ströddes över. Värms en stund i micron och serveras med goda grönsaker. Jag tog lite salladsblad, strimlad blekselleri, ärtskott, rödkål, tomater och en halv avocado. Jättegott!


Måndag med positiva tankar och kaffe i guldmugg

God morgon solstrålar!
 
Sovit gott? Jag sov till 7 när makens klocka ringde, och det var sååååå skönt att få kura ihop sig och bara ligga kvar och tänka att jag inte behöver kliva upp än. Underbart. Så jag somnade om till 8 då dottern klev upp till jobbet.
 
Dottern och jag pratade imorse om att tänka positivt, och jag märker att jag mår så mycket bättre nu när jag bytte jobb så jag har möjlighet att hinna tänka positivt numera. Jag hinner/orkar till och med tänka, bara det är en bedrift. Jag har också märkt hur det påverkar mina tankar kring viktnedgången. Sedan i januari har jag gått ner 7 kg, men det går verkligen långsamt nu, men jag är inte så stressad över det längre och jag har inte lika lätt att ge upp när det går emot utan jag tänker att jag ska kämpa vidare. Jag vet att det är svårare att gå ner i vikt när åldern ökar på sig, och därför måste jag kämpa mer för att nå mina mål. I en månad ungeär så har jag stått ganska still i vikt och gått upp och ner samma hg, men nu har jag börjat träna mer regelbundet och då börjar det hända saker. Inga stora ras direkt, men ändå neråt. Igår mätte jag mig också, något jag inte vågat göra hittills, och det tror jag är viktigt att göra med tanke på att resultatet på vågen kan stanna av pga träningen och då är det bra att se på måttbandet att det faktiskt händer grejor med min kropp. Jag försöker se det positiva och förstå att det tar längre tid och därför måste jag hålla ut. Tålamod och uthållighet är inte riktigt min melodi i vanliga fall, men jag tränar på det nu och jösses vad jag får träna, haha. 
 
Nåja, jag har gått ner 6 hg den här veckan och det firade jag med en kopp kaffe i en guldig mugg! Nu ska jag njuta av sportlovet och kura ihop mig i soffan och läsa en bok en stund. Lovely. 
 



Bröd, Glutenfritt, Lunch eller middag Glutenfritt, Taco, Tortillabröd

Glutenfritt tortillabröd/tacobröd

Idag har jag varit iväg på yoga igen. Jätteskönt att bara vara i nuet och koppla av och bara fokusera på att andas och känna in min kropp. Det är så viktigt att få må bra själsligt också, och det får yogan mig att göra. Det är en helt ny träningsform för mig, jag började med det här bara för något år sedan och jag har börjat träna regelbundet först nu egentligen. Både kropp och knopp behöver sitt. Och när knoppen fått det den behöver så måste kroppen också få sin del av härlighet.
 
Till middag idag önskade sonen att få tacos, så då gjorde vi det. Man jag gjorde egna tortillabröd till tacos istället för de vanliga som är gjorda på vetemjöl. Det här receptet var jätteenkelt så jag kommer helt klart göra egna hädanefter. 






För 5 st tortillabröd
2 dl kallt vatten
½ tsk bakpulver
25 g fullkornsrismjöl
75 g fullkornsmajsmjöl
15 g fiberhusk
½ tsk salt
 
Till utbakning: majsmjöl:
 
Blanda ihop ingredienserna och låt degen svälla 10-15 minuter. Dela den i 5 delar och kavla ut dem tunt på mjölat underlag. Jag bakade ut på bakplåtspapper. Stek bröden i torr stekpanna på ganska hög värme ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg. Lägg bröden på varandra och lägg sedan en bakduk över så de inte torkar. Fyll med tacofärs, riven ost, grönsaker och guacamole (gjord på avokado, laktosfri turkisk yoghurt, pressad citron, vitlök, Herbamare och nymalen vitpeppar) och bara NJUUUUT!
Bröd, Frukost, Glutenfritt, Mellanmål, Smoothie Blodapelsin, Nypon, Smoothie

Smoothie med nypon och blodapelsin

God morgon sunshines!
 
Vilken härlig söndagmorgon! Strålande sol och krispig luft, i alla fall här i södra Stockholm. Hoppas ni alla har lika fint väder och att dagen bjuder på härligheter ute i solen.
 
Igår gick vi ut på långpromenad med familjen i området. Jätteskönt att vara ute och gå när både sonen och maken legat däckade i magsjuka under veckan. Hu! Är glad att jag klarade mig undan med lite bubblig mage bara. Jag brukar sällan och aldrig bli magsjuk, utan dt brukar stanna vid bubblig mage och illamående. Nu klarade jag mig undan illamåendet också, så jag är tacksam. Hursomhelst så var vädret ute helt underbart igår med klarblå himmel och 4 plusgrader så vi var ute i över 2 timmar. Det blev en liten fikapaus på ett litet lokalt fik i Hökarängen som har jääääääättegoda hälsobollar med nötter, torkad frukt och kakao som jag tog. De kör med huvudsakligen ekologiska ingredienser, vilket jag tycker är väldigt bra. Förra året beställde vi dotterns studenttårta därifrån, gjord på helt ekologiska råvaror som vi blev väldigt nöjd med. Riktigt fin och god var den!
Uter och går på Skogskyrkogården. Där är det vackert och rofyllt att promenera.

Eftermiddagssol i Hökarängen på väg hemåt. Så himla fint och det kändes att våren var på väg.
 
Imorse gjorde jag en smoothie på ekologiska blodapelsiner som håller på att bli gamla. De är torra i skalet, men jättesaftiga inuti. Till det tog jag lite nypon, eftersom jag tycker att nypon och apelsiner är så gott ihop.
1-2 blodapelsiner (mina var så små så jag tog 2)
1 liten ekologisk banan
1 msk nyponskalspulver
½ krm vanilj
½ tsk lucuma
½ tsk camucamu
2 dl kolsyrat vatten
 
Skala apelsinen/apelsinerna och ta bort kärnorna. Skär i mindre bitar och tillsätt resten av ingredienserna. Mixa ihop och smaka av. Ev kan man behöva lite mer sötma om apelsinerna är syrliga. Ekologisk honung eller agavesirap är gott att tillsätta som sötning.
 




Till smoothien åt jag mina glutenfria morotsfrallor (recept HÄR) med mandelsmör och lite dadelsirap drizzlat över. 
Frukost, Glutenfritt, Mellanmål, Vegetariskt Bär, Frukost, Keso, Mellanmål, Vaniljkeso

Vaniljkeso med bär, valnötter och kakaonibs - en lördagsfrukost som slår det mesta

God förmiddag på dig.
 
Lördag. Visst andas det lugn och förhoppningar? För mig gör det det i alla fall. Jag gillar lördagar. Det är ledighet och njutning. Igår kopplade jag av med en GT (gin o tonic) och en skål med blandade nötter, och det kändes sådär lagom att avsluta arbetsveckan med det. Nu har jag (och sonen) dessutom ett efterlängtat sportlov.
 
TIll frukost idag blev det vaniljkeso med färska bär, kakaonibs och valnötter. Det är en underbar start på dagen tillsammans meden kopp kaffe. Sötman från bären tillsammans med chokladiga kakaonibs ger en så lyxig känsla av helg som jag gillar. Så hur gör man vaniljkeson då? Enkelt. Blanda 1 dl keso (jag har laktosfri) med 1 krm vaniljpulver. Simple as that. Bara ät och njut av helgledigheten.

Choklad, Desserter, Glutenfritt, Sött och gott Choklad, Chokladpraliner, Jordnötssmör, Nyttigt

Chokladpraliner med snickerstouch - gott att starta helgen med

God kväll, fina du.
 
Imorgon är det fredag, och sista dagen inför sportlovet! Gud så skönt med en veckas lov! Det behövs nu. Jag är så trött och sliten, även om det inte är som förra jobbet, då var jag så stressad att jag knappt visste vad som var fram och bak på mig själv. Så är det inte nu, men det ska ändå bli väldigt skönt att få SOVA!
 
Ni som också har lov nu eller väntar på lovet som kommer snart kan väl passa på att göra de här ljuvliga pralinerna! Söta, chokladiga och så saltet som bryter av så underbart mot det söta. Mmm! Gör er själva en tjänst och gör dessa, ni kommer inte bli besvikna! Jag lovar! Säger som Leif Mannerström i reklamen: "Det är ju jag som gjort receptet". Haha. 

Ca 20 st
 
100 g choklad av bra kvalitet (minst 70%)
1 msk kokosolja
3/4 dl jordnötssmör utan salt
2 msk dadelsirap
 
Till dekoration:
Flingsalt
 
Bryt chokladen i småbitar i en liten kastrull eller en värmetålig bunke och smält i vattenbad. Blanda i kokosoljan, jordnötssmöret och dadelsirapen. Häll smeten i formar och strö över lite flingsalt. Ställ in i kylen minst 1 timme. Låt dem stå kallt till servering eftersom de smälter snabbt i rumstemperatur och blir svåra att ta ur formarna. 







Lunch eller middag, Tillbehör, Vegetariskt Het salsa, Tomat, Tomatsalsa

Het tomatsalsa

Kommer just hem efter ett härligt 75 minuters yogapass. Känner mig avslappnad och välmående. Otroligt hur bra yogan får mig att må. Synd bara att det är så få yogapass på Friskis här i Farsta, och de få som finns är snabbt uppbokade. Tråkigt när det är en så skön träningsform. Det blir en sådan kontrast att komma ut från lilla hallen där vi yogar, lugn och med en skön feeling i kroppen och den härliga musiken i bakgrunden, så kommer man ut till gymmet där det stånkas och stönas, maskinerna skramlar, svetten sprutar och musiken pulserar. Man rycks verkligen in i verkligenheten igen från sin lilla bubbla. 
 
Igår åt vi torskrygg som ju med rätta kallas fiskens oxfilé. Så himla gott det är med torskrygg. När man får den sådär perfekt ugnsbakad så den skivar sig fint och är alldeles lagom genomstekt... Det är en fröjd för smaklökarna. Till fisken (som inte är så smakrik i sig) så brukar jag ha en het tomatsalsa till för att få lite smak och sting. SÅ gott! Enkelt och snabbgjort är det också, den är klar på typ 10 minuter.



För 4 portioner:
4 ekologiska, välmogna tomater
1-2 krm chiliflakes
1 msk olivolja
1 stor vitlöksklyfta
salt och peppar
persilja
 
Hacka tomaterna och vitlöken fint. Hetta upp oljan i en panna och lägg ner tomat/vitlökshacket och chiliflakes. Låt fräsa på medelvärme tills tomaterna mjuknat. Smaka av med ev mer chiliflakes beroende på hur hett du vill ha det. Krydda med salt och peppar och blanda ner en rejäl tuss hackad persilja innan servering.
 
Volià! Snabbt och supergott tillbehör som passar till det mesta egentligen. Grillat kött, kyckling, quornfiléer, vegetariska biffar, hamburgare, fisk... Bara din fantasi sätter gränserna för denna sås.

Joggingsugen

God förmiddag på dig, du vackra människa.
 
Idag är jag hemma med sonen så han bli helt ok efter magsjukan. Bra att jag då kan hinna med att fixa lite med att planera kurs, ringa lite jobbsamtal och sånt. Mycket att tänka på... Skönt att få tänka i lugn och ro dock.
 
Idag är ju vädret helt strålande ute, och jag är såååå sugen på att få börja jogga igen. Visst kan jag jogga nu också, men jag tycker det är lite för kallt ännu och jag har inga bra kläder att ha på mig då. Om vädret fortsätter såhär så kanske jag kan ge mig ut ganska snart dock, då vägbanorna torkat upp helt och man inte får frostskador och istappar som hänger i ögonbrynen när man är ute. Det gillar vi inte. Snart så...
 
Ikväll blir det inte jogga, men väl yoga. Hurra!

Trött!!

God kväll, fina du!
 
Idag har det varit fullt ös här hemma. Sonen magsjuk = uppe och spydde x många inatt och på morgonen. Dock har han blivit bättre under dagen så han har börjat äta lite blåbärssoppa och rostade mackor. Till middag åt han till och med lite ugnsbakad torskrygg och potatis. Nu mår han mycket bättre, men han ska vara hemma imorgon också för säkerhets skull. Hu. Inte kul att skura golv, tvätta täcken och kuddar och allt, och dessutom måste hans matta förmodligen kastas då den var full med kräk. *ryyyys*
 
Som tur är så kan jag jobba hemma vissa dagar, och idag och imorgon funkar bra då jag inte har några lektioner. Har suttit och rättat en massa idag, och imorgon ska jag planera en ny kurs som börjar om ett par veckor. Skönt att slippa vara så bunden.
 
Efter middagen (torskrygg med potatis och het tomatsalsa (recept kommer imorgon)) så åkte maken och jag iväg och tränade. Jätteskönt. Det blev legday idag. Bara benen och rumpan fick jobba hårt idag, och det kändes jätteskönt att få låta musklerna skrika lite igen. Haha. Så skönt att se att det går snabbt uppåt igen, och om någon vecka kanske så kan jag nog vara på samma vikter som jag hade i somras/höstas när jag var som starkast. Men nu satsar jag uppåt, uppåt!
 
Så nu är jag trött, både till kropp och knopp. Men härligt trött ändå. 



Nöjd och glad efter passet. Byxor: Lindex. Tee: Kappahl.
Visa fler inlägg