myTaste.se
Lunch eller middag, Tillbehör, Vegetariskt Het salsa, Tomat, Tomatsalsa

Het tomatsalsa

Kommer just hem efter ett härligt 75 minuters yogapass. Känner mig avslappnad och välmående. Otroligt hur bra yogan får mig att må. Synd bara att det är så få yogapass på Friskis här i Farsta, och de få som finns är snabbt uppbokade. Tråkigt när det är en så skön träningsform. Det blir en sådan kontrast att komma ut från lilla hallen där vi yogar, lugn och med en skön feeling i kroppen och den härliga musiken i bakgrunden, så kommer man ut till gymmet där det stånkas och stönas, maskinerna skramlar, svetten sprutar och musiken pulserar. Man rycks verkligen in i verkligenheten igen från sin lilla bubbla. 
 
Igår åt vi torskrygg som ju med rätta kallas fiskens oxfilé. Så himla gott det är med torskrygg. När man får den sådär perfekt ugnsbakad så den skivar sig fint och är alldeles lagom genomstekt... Det är en fröjd för smaklökarna. Till fisken (som inte är så smakrik i sig) så brukar jag ha en het tomatsalsa till för att få lite smak och sting. SÅ gott! Enkelt och snabbgjort är det också, den är klar på typ 10 minuter.För 4 portioner:
4 ekologiska, välmogna tomater
1-2 krm chiliflakes
1 msk olivolja
1 stor vitlöksklyfta
salt och peppar
persilja
 
Hacka tomaterna och vitlöken fint. Hetta upp oljan i en panna och lägg ner tomat/vitlökshacket och chiliflakes. Låt fräsa på medelvärme tills tomaterna mjuknat. Smaka av med ev mer chiliflakes beroende på hur hett du vill ha det. Krydda med salt och peppar och blanda ner en rejäl tuss hackad persilja innan servering.
 
Volià! Snabbt och supergott tillbehör som passar till det mesta egentligen. Grillat kött, kyckling, quornfiléer, vegetariska biffar, hamburgare, fisk... Bara din fantasi sätter gränserna för denna sås.