myTaste.se

Om betydelsen av vilka ord som sägs

God morgon, fina du. Ja, just du! Jag menar just du som läser det här. Du är fin, du är värdefull och du är därmed det vackraste som finns!
 
Alla behöver få veta att man är värdefull och att man är bra som man är, men OM man skulle vilja ändra på något hos sig själv (t ex vikten) så är det väldigt betydelsefullt att man får stöd av sina närmaste. Jag hade ett ex som hånade mig för min vikt, skämdes för mig när vi var ute och fikade, och när jag sedan gick med i Viktväktarna så var inte det bra heller. Jag fick aldrig något stöd från honom, utan jag kände mig bara värdelös och ful. Inte konstigt att han är ett ex numera... I en relation ska man stötta varandra oavsett vad man gör, men det gäller också vänner, föräldrar, syskon och andra som står en nära. Det är så himla viktigt att få stöd när man gör en så viktig sak som en hälsoförändring. Det kommer toppar och dalar, och när man är på botten av dalen så behöver man få stöttning att komma upp igen. Inte hån och "vad-var-det-jag-sade-du-kan-inte-fixa-det-här". Hur stöttar det?! Och hur elak och självisk är man inte då?! Är det så jobbigt att säga något positivt till någon? Eller ligger det djupare än så? Att man själv önskar att man hade kunnat ha samma självdisciplin och att man egentligen också vill ändra sin livsstil men vet inte hur? Man är avundsjuk och då är det lättare att håna eller bara ignorera än att faktiskt bry sig om och fråga "Du är så duktig, kan du inte lära mig hur du gör så jag också kan få ändra min livsstil?" 
 
Människan är en komplex varelse, eller hur?!
 
Förra veckan (tror jag det var) satt jag på tunnelbanan på våg till jobbet och scrollade igenom instagram. Då hamnade jag på en bild och en status som fick mig att bli tårögd där och då på t-banan. Det är underbara Rachel eller Yoga girl som peppade. Jag tog åt mig av det hon skrev och kände hur glad jag var hela den dagen. Det är helt fantastiskt vilken kraft som ligger bakom några väl valda ord, hur det kan få oss att må. Så säg något snällt till någon (eller till dig själv) idag, ok?