myTaste.se
Choklad, Desserter, Glutenfritt, Raw, Sött och gott Choklad, Chokladbollar, Glutenfritt, Lakrits, Mejerifritt, Raw

Raw lakritsbollar

Lördag - då är det njutarkväll för mig. Det börjar med god mat och ett glas rött för att avslutas nu på kvällen med det ett par fantastiska lakritsbollar. Raw, glutenfritt, mejerifritt, äggfritt, sött och massor av lakritssmak. Det kan inte bli bättre än såhär. Det svåra är att sätta stopp för de är så goda, men som tur är så är de ganska mättande, så det blir inte så många ändå, haha. De här är så sjukt goda så jag kan inte sluta tjata om dem. Gör dem bara (om du gillar lakrits vill säga...)! Du kommer inte ångra dig. De är så söta och goda av dadlarna och så bruter det av så underbart med lakritsen. Har du blivit tillräckligt frestad nu? Bra. Gå och gör dem nu. 
8 bollar
½ dl naturella cashewnötter
½ dl mandelmjöl
4 färska dadlar
1 tsk kokosolja
1 krm vaniljpulver
1 tsk kakao
1,5 tsk lakritspulver
 
Att rulla i: 1 msk lakritspulver
 
Mixa cashewnötterna tillsammans med mandelmjölet. De kan gärna ha lite bitar kvar, det blir mer att tugga på då, det gillar jag. Lägg ner resten och mixa ordentligt. Tyvärr är min mixerstav lite klen så den blev väldigt het och det tog lite tid innan det blev mixat ordentligt. Det blir ordentligt kletigt, så det kan underlätta att ha fuktade händer när man ska rulla bollarna. Rulla dem sedan i lakritspulver och lägg på en tallrik. Kyl en timme. Ta sedan ut och NJUUUUT!