myTaste.se
Choklad, Desserter, Sött och gott Chokladmousse, Nyttigt

Friday treat - chocolate mousse

Det här är en riktig favorit här hemma. Chokladmousse. Alltså det är så gott så man svimmar. Det här är lite, lite nyttigare och MYCKET, MYCKET god. Lite gott till helgen, eller vad säger ni?!
 
For my foreign readers: recipe at the end.
 
 
 
 
 
 
För 4 portioner:
100 g god mörk choklad, 70%
2 ägg delade i vita och gula
2 tsk agavesirap eller honung
100 g kvarg
Valfria bär
 
Dela äggen. Vispa vitorna till hårt skum.
Smält chokladen på svag värme över vattenbad. Häll i kesellan i chokladen och rör om väl. Blanda ner äggulorna en efter en och blanda om. Häll i agavesirapen/honungen och blanda igen. Blanda ner chokladblandningen i äggvitan, men rör inte om för hårt så luften i äggvitan försvinner. Vänd bara ner smeten tills det blir tillräckligt blandad. Häll upp i glas och ställ i kylen en timme.
 
Dekorera med bär och pudra med florsocker.
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
4 servings
100 g dark chocolate 70%
2 organic eggs, divided into eggyolk and eggwhite
2 tsp agave syrup or honey
100 g quark
fresh berries
 
Divide the eggs. Whisk the eggwhites until they are firm. Divide the chocolate into smaller pieces and melt them gently in a bain-marie. Put the quark in the melted chocolate and mix. Add the eggyolks one by one and mix gently. Add agavesyrup and mix again. Add some of the eggwhite to the chocolatemix and blend. Fold the rest of the eggwhite into the chocolatemix with a spatula until well mixed. Pour the mousse into individual servings and chill for an hour. 
 
Decorate with fresh berries and sift some icing sugar over.
 
Enjoy!
#1 - - Minna:

Omg, hur tasty ser inte detta ut???

Svar: Haha. Ja, det ÄR tasty också. Gör den, du kommer inte ångra dig. :D
Nina