myTaste.se

Godaste nyponsoppan

God morgon. 

Igår var en riktig surdag, både vädermässigt och humörmässigt. Idag känns det bättre. Solen kämpar sig igenom molnen och jag mår bättre idag. 

Idag gjorde jag min supergoda nyponsoppa. Det ÄR verkligen skillnad mot pulversopporna man köper. De är bara gjorda av socker känns det som. Den här soppan känns däremot som den soppa som min mormor brukade göra av nyponen från trädgården. Testa det här receptet, och ni kommer aldrig vilja ha nyponsoppa från Blå band eller liknande mer igen. Jag lovar. 




För en stor mugg eller en skål:
1/2 dl nyponskalspulver 
4 dl vatten
1 tsk lucumapulver 
3/4 msk potatismjöl
1/2 tsk vaniljpulver 
1 tsk citronsaft
1-4 msk sötning (beroende på tycke och smak) t ex kokossocker eller Sukrin Gold (som jag hade)

Blanda ihop de torra ingredienserna i en kastrull. Häll över vatten och citron och vispa ordentligt så potatismjölet blandas ordentligt. Koka upp tills du ser första bubblan. Vispa hela tiden. Låt svalna och ät. 

Om man vill ha ättemperatur direkt så brukar jag först ha i 2-2,5 dl vatten och koka upp och sedan tillsätta resten som kallvatten på slutet. Då blir det lagom. 

Till soppan blev det en glutenfri knäckemacka med Philadephia light och rökt kalkon. Mums.